Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/vhosts/toinytune.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Zangworkshop - Toiny Tune

Zangworkshop

Zingen met plezier

Toiny Tune is een bezield workshopleider, koordirigent, arrangeur, zangeres en muzikant.

Mijn workshops richten zich op zangliefhebbers met of zonder koorervaring die hun stemtechniek en ritmiek willen ontwikkelen. Bovendien leer je een gevarieerd repertoire aan prachtige meerstemmige liederen. Meestal acapella gezongen en soms begeleid met percussie, gitaar of piano.

Elke workshop begint met het opwarmen van lijf en stem om vrijer te kunnen zingen. Ook werken we aan ademsteun en stemtechniek gericht op het daarna te zingen repertoire. De Vocal Warm up sluiten we af met een leuke meerstemmige inzinger.

Ik maak arrangementen op maat en sluit hiermee qua nivo, stembereik, bezetting en muzikale smaak direct aan op de groep waarmee ik werk. Noten en opnames van de nummers zullen je helpen de geleerde liederen ook lang daarna nog te kunnen blijven zingen.

Sing with Swing

Alles wat swingt en lekker klinkt. Een meerstemmig repertoire aan Pop, Soul, Gospel, Afro, Latin en Jazz. Met aandacht voor stijleigen ritmes en zangtechniek.

Pop & Jazz

Popsongs, Blues, Soul, Gospel, Country en Jazz – genieten van bekende melodieën. Meerstemmig gezongen in het Engels of Duits.

Wereld Zang

In deze workshop zingen we eenvoudige meerstemmige liederen uit o.a. Afrika, Zuid-Amerika en de Balkan waarbij de harmonieën ontroeren en de ritmes tot dansen aanzetten.

Solo & Backingvocals

Wilde je altijd al eens door een backing trio begeleid worden en als solist ruimte krijgen voor eigen interpretaties? Of spreekt juist het samen zingen in een trio je aan? In deze workshop kun je beide uitproberen.

Stemexpressie & Improvisatie

Een workshop voor zangers die graag hun eigen creatieve bron aanboren en zo nieuwe vocale mogelijkheden ontdekken. Van vrij experimenteren met je stem tot begeleide improvisaties. Dit kunnen b.v. Circle Songs of Vocal Grooves in diverse muziekstijlen zijn.

Reacties

van deelnemers

Het was echt een geweldige week! De afwisseling tussen uitdagende koorarrangementen en eenvoudige stukken, van pop tot wereldmuziek tot eigen ritmische composities was super! Je daagde ons op een goede manier uit, haalde alles uit ons en zorgde ook voor mooie ontspanningsmomenten. Ik heb de hele tijd veel plezier gehad – en aan het eind waren we allemaal trots op onszelf!

Gaby uit Kiel

Je doet het echt uitstekend en ik was onder de indruk hoe snel je een goed klinkend vierstemmig koor tevoorschijn toverde uit een groep die elkaar nog niet kende

Iris Herscovici

Hartelijk dank voor je liefdevolle en geduldige energie en natuurlijk vooral voor je werk “in stilte”, de vele mooie arrangementen!

Marianne Drewer

Zingen met jou aan Lychensee was weer geweldig. De liedjes klinken nog na in mij. Door je professionaliteit, je vriendelijkheid en je humor hebben we weer veel voor elkaar gekregen in een goede sfeer met verschillende niveaus. Het heeft mij enorm veel plezier gebracht. Nogmaals bedankt!

Waltraud Faber

Heel erg bedankt voor de geweldige week, de muziek, je inspiraties, je vrolijkheid en dat je zo invoelend op iedereen afstemt, waar ze ook staan

SWS

Ik ben vol dankbaarheid als ik denk aan de week. Mij bevalt de inhoud (stemtraining, improvisatie, zang, ritmiseren, trio’s) en de goed gedoseerde afwisseling. Het was zo boeiend dat ik soms dacht: waarom nu pauze? Pauze van iets wat ik het liefste doe en hier met gemak en ontspanning mocht doen – zingen.  Je humor deed me oneindig veel goed

Jana Benz